Herontwikkeling Hunkemöller-terrein, Hilversum

Eind 2018 is investeerdersgroep Tecta in het bezit gekomen van het Hunkemöller-terrein in Hilversum. In de rol van gedelegeerd ontwikkelaar is Bijont verantwoordelijk voor het totale projectontwikkelingsproces. Tecta heeft de keus voor Bijont gemaakt vanwege haar expertise op het gebied van projectontwikkeling, beheer, bouwkosten, woningbouw en participatie. Bijont waarborgt een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Het voormalig distributiecentrum ligt in de spoorzone vlak bij het centrale station en is daarmee een gewilde locatie. Het omvangrijke terrein wordt ontwikkeld tot woon-, werk- en leefgebied. De gebiedsagenda van de gemeente Hilversum beoogt de bouw van circa 300 woningen en een programma voor het realiseren van 500 extra arbeidsplaatsen, naast het scheppen van commerciële en maatschappelijke voorzieningen. In dit project wordt dan ook samengewerkt met maar liefst 20 partijen, zoals bewonersorganisaties, bedrijven, woningeigenaren en corporaties.

De Architekten Cie ontwerpt de nieuwe ontwikkeling welke wordt vormgegeven door hoogwaardige architectuur. Het terrein wordt getransformeerd tot een aangename plek voor ontmoeting en verblijf. Het plan biedt ruimte aan groen, wonen, levendigheid, werken en andere creatieve bedrijvigheid.

[Foto’s ter illustratie]