Skip to content

Over ons

Bijont is een middelgrote vastgoedontwikkelaar. Wij kiezen onze projecten met zorg en zetten ons in voor elke stap in het proces. Daarbij maken we gebruik van onze jarenlange ervaring met bouwbedrijven, gemeentes en architecten. Dankzij een brede en persoonlijke aanpak bereiken we − samen met u − gegarandeerd het meest optimale resultaat.

Over ons

Bijont is een middelgrote vastgoedontwikkelaar. Wij kiezen onze projecten met zorg en zetten ons in voor elke stap in het proces. Daarbij maken we gebruik van onze jarenlange ervaring met bouwbedrijven, gemeentes en architecten. Dankzij een brede en persoonlijke aanpak bereiken we − samen met u − gegarandeerd het meest optimale resultaat.

ONZE PASSIE IS INSPIRERENDE EN DUURZAME LEEFOMGEVINGEN BEDENKEN ÉN ONTWIKKELEN

Over ons

Projectontwikkeling strekt zich uit van kleinschalige woningbouwplannen tot en met duurzame gebiedsontwikkeling of omvangrijke herstructurering. In veel gevallen gaat het dan om nieuwbouw, maar we houden ons ook bezig met transformaties. Wat de aanleiding ook is: het gaat ons altijd om het bedenken én ontwikkelen van inspirerende en duurzame leefomgevingen. Onze gebouwen zijn beeldbepalend voor een wijk, een dorp of een stad. Nu, morgen en de komende decennia. En zo kleuren we de omgeving in en dragen we bij aan het leefplezier van de mensen die in onze huizen en gebouwen wonen en werken.

Geen van die levens is standaard en ook elke locatie is uniek. Dat maakt ons ontwikkelwerk spannend en uitdagend. Onze huizen en gebouwen zijn daarom stuk voor stuk origineel, verrassend en bijzonder. Vanwege de kavel, vanwege het beschikbare budget of vanwege de gecompliceerde opdracht en belangen.

Wij besteden onze tijd aan esthetiek, de bouwmaterialen, de duurzaamheid en de details. Aan het vinden van die originele locaties en aan het ontwerpen van buitengewone gebouwen. Aan het vinden van een herbestemming voor een gebouw waarvan wij vinden dat het absoluut moet blijven bestaan en best nóg eens 100 jaar meekan. En natuurlijk ook aan uw tevredenheid. Die focus zit in al onze projecten. Of we nu industrieel erfgoed een volgend leven schenken, of onbenutte ruimte in de stad voor het eerst invullen.

Om dat te bereiken werken we uitsluitend met gerenommeerde architecten en aannemers met een enorme staat van dienst. Tel daar ons vermogen bij op om alle disciplines samen te brengen op het gebied van techniek, mensen, creativiteit, expertise van de markt, bouwkosten, duurzaamheid en architectuur en u begrijpt: bij Bijont realiseren we mooie, duurzame en bijzondere projecten waar het goed wonen en leven is.

Transformatie

Steeds vaker neemt transformatie de rol van nieuwbouw over. Bestaande gebouwen krijgen een tweede leven en bieden ruimte voor verrassende huisvesting. Succesvolle transformaties van gebouwen zijn altijd een optelsom van creativiteit, het creëren van draagvlak en benutten van commerciële kansen.

Transformeren en renoveren zijn bij Bijont synoniem aan het doordacht upgraden van vastgoed. Met transformaties – in opdracht of op eigen risico – spelen we niet alleen in op het bouwkundig toekomstbestendig maken van gebouwen. We geven panden of terreinen ook een compleet nieuwe invulling.

Dat begint met goed luisteren en creatief zijn, maar ons boerenverstand gebruiken helpt ook, omdat daardoor realistische concepten ontstaan. Concepten die het mogelijk maken de bedachte transformaties van hoge kwaliteit ook daadwerkelijk te ontwikkelen.

GEBOUWEN TRANSFORMEREN IS EEN OPTELSOM VAN CREATIVITEIT, DRAAGVLAK EN COMMERCIËLE KANSEN BENUTTEN.

DUURZAAM ONTWIKKELEN IS EEN CONTINU PROCES MET VOORDEEL VOOR MILIEU ÉN BEWONERS.

Duurzaam in ontwikkelen

Bij Bijont vinden we het belangrijk om rekening te houden met de wereld om ons heen. Daarom ontwikkelen ​e​n bouwen we duurzame woningen​ en gebouwen. Ons vastgoed wordt van alle gemakken voorzien,​ is​ kwalitatief hoogstaand en indien gewenst zelfs energieneutraal.

Concreet betekent dit dat we duurzame keuzes ​maken voor onze gebouwen en ​met betrekking tot de installaties en materialen. We hanteren bovendien maatregelen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van opdrachtgevers en eindgebruikers. Zo hebben we al meerdere energie​zuinige en energie​neutrale woningen ontwikkeld en gebouwd met duurzame installaties, zoals warmtepompen, zonnepanelen en warmte-koudeopslag.

Meer weten? Bel ons 053 5744577

30+ Afgeronde projecten

1500+ Tevreden bewoners

Award SHSEL Erfgoedprijs 2018