Skip to content

Onze projecten

We zijn trots op ieder project dat we in de afgelopen jaren hebben opgeleverd, hoe groot of hoe klein ook. U vindt daarom al onze nieuwbouw-, renovatie-, transformatie-, herontwikkelings- en studieprojecten op deze pagina. Laat u inspireren!

Onze projecten

We zijn trots op ieder project dat we in de afgelopen jaren hebben opgeleverd, hoe groot of hoe klein ook. U vindt daarom al onze nieuwbouw-, renovatie-, transformatie-, herontwikkelings- en studieprojecten op deze pagina. Laat u inspireren!

Nieuwe projecten

Bekijk hieronder onze laatste projecten. Hier vindt u ook de meest recente informatie en over dit project en de bijbehorende contactgegevens. Wilt u liever direct contact met ons opnemen? Bel dan naar 053-5744577 of 06-57763899 of vul het contactformulier in.

Hunkemöller-terrein Hilversum Ca. 300 woningen

Herontwikkeling Hunkemöller-terrein, Hilversum
(foto’s ter illustratie)

Het voormalige distributiecentrum van Hunkemöller ligt in de spoorzone vlak bij het centrale station en is daarmee een gewilde locatie. Het omvangrijke terrein wordt herontwikkeld tot woon-, werk- en leefgebied. De gebiedsagenda van de gemeente Hilversum beoogt de bouw van circa 300 woningen en een programma voor het realiseren van 500 extra arbeidsplaatsen, naast het scheppen van commerciële en maatschappelijke voorzieningen. In dit project wordt dan ook samengewerkt met maar liefst 20 partijen, zoals bewonersorganisaties, bedrijven, woningeigenaren en corporaties.

Investeerdersgroep Novatectum legde de verantwoordelijkheid voor het totale projectontwikkelingsproces neer bij Bijont. Architekten Cie ontwierp een hoogwaardig plan voor ontmoeting en verblijf.

MIETS ALBERGEN Nieuw project in ontwikkeling

Ootmarsumseweg, Albergen

Café Miets was jarenlang een bekende pleisterplaats pal aan de N349, aan de Ootmarsumseweg in Albergen. Sinds de sluiting van het café/cafetaria stond het pand leeg te wachten op een nieuwe functie of bestemming. Inmiddels is het handen van overbuurman Aannemersbedrijf Scholte op Reimer en Bijont. Samen wordt er gewerkt aan een mooie passende invulling voor deze locatie.

Plan ‘Miets’ bestaat uit twee duurzame, energiezuinige gebouwen waarin 6 seniorenappartementen en 9 startersappartementen worden gerealiseerd. De gebouwen zijn ontworpen door Alexander Gathier Architectuurstudio uit Enschede in samenwerking met Building Design Architectuur uit Borne.

We verwachten medio 2023 te starten met de verkoop en aansluitend met de bouw. Meer informatie over dit project vindt u op de website www.mietswonen.nl.

NIEUWBOUW DE SLEUTEL, VROOMSHOOP 9 LEVENSLOOPBESTENDIGE SCHOOLWONINGEN EN 12 STARTERSAPPARTEMENTEN

Vroomshoop

Op de kruising van de Nassaustraat en de Koningin Beatrixlaan in Vroomshoop worden 9 levensloopbestendige woningen en 12 startersappartementen gebouwd. Op deze sfeervolle plek stond vroeger schoolgebouw De Sleutel. De opstallen zijn gesloopt en maken plaats voor nieuwbouw in de stijl van het voormalige schoolgebouw. De Sleutel ligt dicht bij het centrum van Vroomshoop, op loopafstand van winkels en andere basisvoorzieningen. Met deze ontwikkeling krijgt de locatie een mooie, nieuwe bestemming en een kwalitatief hoogwaardige uitstraling.

In uitvoering

Deze projecten worden momenteel gerealiseerd. Hier vindt u per project de meest recente informatie en de bijbehorende contactgegevens. Wilt u liever direct contact met ons opnemen? Bel dan naar 053-5744577 of 06-57763899 of vul het contactformulier in.

Lunette-eiland Zutphen 20 nieuwbouwwoningen en 9 appartementen

Nu in de verkoop.

Bijont heeft – in nauwe samenwerking met Aannemersbedrijf Kuipers uit Langeveen – ‘Lunette-eiland’ in Zutphen verworven van het Rijksvastgoedbedrijf. Het eiland is 12.300 m2 groot.

‘Lunette-eiland’ ligt in het Waterkwartier in de kern van Zutphen, ongeveer een kilometer ten zuidoosten van het oude stadscentrum, naast de nieuwbouwlocaties ‘Lunettentuin’ en ‘Hart van de Wijk’. Op deze locatie stond jarenlang een jeugdgevangenis uit het jaar 1883. In 2008 werd de jeugdgevangenis definitief gesloten en in 2017 werd het grootste gedeelte ervan gesloopt. De directeurswoning en de vijf voormalige dienstwoningen werden gespaard. Ook is de oude vestinggracht nog aanwezig.

Afgeronde projecten

Dit is een selectie van onze afgeronde projecten. Hier zijn we nog steeds erg trots op en we laten ze graag aan u zien. Helaas zijn deze woningen niet meer te koop.

Het Nije Huys, Vriezenveen 10 levensloopbestendige appartementen en een commerciële ruimte

Centrum, Vriezenveen

Een prachtige herontwikkeling op het mooiste plekje in het centrum van Vriezenveen. De voormalige slagerij Nijeboer en het woonhuis (op de hoek van het Westeinde en de Almeloseweg) gaan plaatsmaken voor een gloednieuw duurzaam gebouw. Er komt een appartementencomplex met tien levensloopbestendige koopappartementen en een commerciële ruimte op de begane grond.

De ontwikkeling past bij het karakter en de schaal van Vriezenveen en zal een positieve invloed hebben op de aantrekkelijkheid en dus toekomst van Vriezenveen. De inpassing zal het centrum van Vriezenveen verfraaien.

De verkoop start 17 juni 2021; de nieuwbouw begint naar verwachting eind 2021.

Grotestraat 30, Almelo 12 appartementen

Grotestraat Almelo

In ontwikkeling en binnenkort in de verkoop.
12 appartementen in het centrum van Almelo

Nadere info via Tijdhof Hobema Oldenzaal

Het Hoikinck Weerselo 10 levensloopbestendige woningen

Het Hoikinck Weerselo

Op een centrale locatie, op loopafstand van het dorpshart van Weerselo, ontwikkelt Bijont – Bijzonder Ontwikkelen – nieuwbouwplan ‘Het Hoikinck.

Een kleinschalig plan met in totaal tien karakteristieke, levensloopbestendige woningen: vrijstaande en geschakelde woningen. ‘Het Hoikinck’ wordt gerealiseerd op het terrein van ‘Het Hoikinck’ en de voormalige huishoudschool ‘Sancta Maria’. Een welbekende, want historische locatie voor de inwoners van Weerselo en omgeving.

Het voormalige schoolgebouw wordt gesloopt. Met de ontwikkeling van de tien klassieke huizen krijgt de locatie een mooie, nieuwe bestemming en een kwalitatief hoogwaardige uitstraling. De woningen zijn geschikt voor jong en oud en worden omzoomd door groen.

Het Kalmoes Kampen 7 seniorenwoningen

Florapark Almere 28 woningen in Almere Buiten

BOUWEN VOOR EEN ANDER 15 WONINGEN, GESCHAKELD EN VILLA'S

Stakenbeek Oldenzaal 2 woningen

Venenpark Deventer 7 woningen

Ripperdastraat Enschede 6 monumentale villa’s voor wonen en werken

Het Behouden Huys Almere 20 woningen In Columbuskwartier Almere

Waterveld Borne 6 woningen voor senioren (55+)

Kompas Almere 15 rijwoningen in Columbuskwartier, Almere-Poort

De Rembrandt Nijmegen Vrijstaande woning in Lent (Nijmegen)

Het Behouden Huis Borne 4 woningen, twee-onder-een-kap

Het Veldhuis Borne 8 woningen, twee-onder-een-kap

Studies

Bijont wil zijn naam als Bijzonder Ontwikkelaar graag waarmaken door zich naast nieuwbouw ook met bestaande bouw bezig te houden. Wij werken dan ook regelmatig mee aan het behoud van ons erfgoed.

Almere Appartementencomplex inbreiding

In een bestaande omgeving een nieuw gebouw situeren, in dit geval een kleinschalig appartementencomplex in Almere.

Ontwerp: Architectuurstudio Alexander Gathier

 

Watertoren Enschede Hergebruik met woonfunctie

Doel is dit landmark, dit beeldbepalende gebouw, dat al enkele decennia buiten gebruik is, voor verder verval te behoeden. Door het een woonfunctie te geven en in zijn oude glorie te herstellen kan het voor de stad behouden blijven. Onze visie is dat wonen en wooncomfort heel goed te realiseren zijn zonder het karakteristieke, monumentale uit het oog te verliezen. Wij staan voor het hergebruik van industrieel erfgoed: met gevoel voor behoud van het oude en met innovatief oog voor het nieuwe.

Dus: behoud, ontwikkeling en exploitatie.

Madoeraschool Enschede 8 schoolwoningen

Karakteristieke school uit de jaren ’20-30. Hierin zijn 8 schoolwoningen gecreëerd van 60-80-100 m2. Uitgangspunten: versterken markante karakter, levensloopbestendig, energieneutraal, toekomstwaardig.

Renovatie RIPPERDASTRAAT 9 T/M 21 6 markante woonhuizen/kantoorruimte

Midden in de stad Enschede, op een belangrijke zichtlocatie, bevindt zich de Ripperdastraat met prachtige grote herenhuizen. De zes villa’s zijn door Bijont aangekocht en volledig gerenoveerd en voorzien van hedendaags comfort. De panden zijn van een energielabel G naar A gegaan. Voor de renovatie zijn bovendien alleen hoogwaardige materialen gekozen. Daardoor hebben de villa’s hun unieke karakter – zowel binnen als buiten – behouden en zijn ze geschikt voor zowel wonen als werken of beide. Het resultaat is een serie toekomstbestendige villa’s met de allure van de bloeiperiode van Enschede als textielstad.
De renovatie is in 2020 afgerond.

Meer weten? Bel ons: 053-5744577 of 06-57763899, of gebruik het contactformulier.