Rainier Zweep en Geert-Jan Blommers van Siematic in gesprek met Twentse ontwikkelaar Bijont

Na een periode van veel thuis werken is het mogelijk om weer op bezoek te gaan. Met veel plezier zijn we afgereisd naar Enschede om Darinka en Ard van het bedrijf Bijont projectontwikkeling te ontmoeten.  De geschiedenis rondom het ontstaan van Bijont hebben we aan mogen horen van deze gepassioneerde ondernemers die 8 jaar geleden met nul gestart zijn en zich hebben weten te onderscheiden in bijzonder ontwikkelen ook ver buiten de regio Twente. 

Darinka Dieperink en Ard Pierik over Bijont

Bijont ( bijzonder ontwikkelen) wij zijn projectontwikkelaar: van kleinschalige woningbouwplannen tot duurzame gebiedsontwikkeling of omvangrijke herstructurering. Onze passie is inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken én ontwikkelen.  Onze gebouwen bepalen hoe het dorp of de stad eruit ziet. Wij kleuren het leven van mensen die in onze huizen en gebouwen wonen en werken. Als we over 10 jaar voorbij de gerealiseerde ontwikkeling rijden moet het nog mooi zijn en willen we ons trots voelen met wat we in de markt gezet hebben.

Wij besteden veel tijd aan esthetiek, de duurzaamheid en de details. Aan het zoeken van originele locaties. Het ontwerpen van bijzondere gebouwen. Aan het vinden van een herbestemming voor een gebouw dat absoluut moet blijven en nog eens 100 jaar meekan.

Bijont heeft het bijzondere vermogen om alle disciplines samen te brengen op het gebied van techniek, mensen, creativiteit, expertise van de markt, bouwkosten, duurzaamheid en architectuur. Hierdoor werd de belangstelling naar SieMatic met zijn kwaliteits imago geboren en stond men open voor een vrijblijvend online gesprek met SieMatic. 

Het Nije Huys in Vriezenveen

Midden in Vriezenveen, aan de rotonde waar het Westeinde en het Oosteinde bij elkaar komen, gaan de voormalige slagerij Nijeboer en het woonhuis plaatsmaken voor een duurzaam appartementencomplex ´Het Nije Huys´.

Voor dit project kwam SieMatic online in kontakt met Darinka en Ard, keukens werden voorheen nooit meegenomen in de v.o.n. prijs van de woning.  Men had  het gevoel dat het vaak mis gaat met de installatie van de keuken en dat dit schade kan brengen aan de naam Bijont.  SieMatic heeft online goed kunnen uitleggen wat de voordelen kunnen zijn om te werken met een keuken in de v.o.n. prijs van de woning.  Als de klantbeleving en de uitvoering niet goed verloopt brengt het niet alleen negativiteit bij de ontwikkelaar maar ook bij het merk SieMatic daardoor is het belangrijk  dat SieMatic op partnerniveau verbonden blijft met het project om de kwaliteit te kunnen blijven monitoren.

SieMatic heeft tools bedacht voor de keuken-communicatie voor de website en verkoopbrochure van het project. Deze uiting was precies wat ook Bijont als ontwikkelaar wil uitstralen. Zo is er een mooie samenwerking ontstaan die online gestart is.  In het project Het Nije Huys is een SieMatic keuken als basis opgenomen in de woning. De toekomstige bewoner kan naar eigen behoefte de keuken personaliseren.