Woningen in oude school De Sleutel

Verkoop aan Bijont maakt weg vrij voor gewenste invulling: Woningen in oude school De Sleutel

[Artikel Dagblad Tubantia 11-09-2021]

VROOMSHOOP – De voormalige basisschool De Sleutel in Vroomshoop heeft een nieuwe eigenaar. Wethouder Bart-Jan Harmsen heeft namens de gemeente Twenterand een verkoopovereenkomst getekend met de Twentse projectontwikkelaar Bijont, die op deze plek acht woningen en twaalf appartementen voor jonge starters bouwt.

De Sleutel staat al enige tijd leeg. Het pand liep enkele weken geleden nog onder water, nadat er een leiding was gesprongen. De gemeente was eigenaar van het pand en ziet met de verkoop ervan twee wensen ingewilligd worden: dat er voor starters wordt gebouwd én dat gebouwen met cultuurhistorische waarde behouden blijven.

Met die uitgangspunten in het achterhoofd is samen met Bijont gezocht naar een rendabel plan voor deze locatie. In de school komen acht zogeheten levensloopbestendige woningen die geschikt zijn voor ouderen, jonge gezinnen of jonge starters op de woningmarkt.

Duurzame invulling
Het gebouw wordt volledig verduurzaamd en er komt een nieuwe dakconstructie op. De authentieke uitstraling van het pand blijft behouden. De gymzaal wordt gesloopt en hiervoor in de plaats komen twaalf huurappartementen voor starters. De ruimte tussen de gebouwen wordt ingericht als een gezamenlijke tuin. Toekomstige bewoners kunnen hun auto kwijt op de nieuw aan te leggen parkeerplaatsen in de Nassaustraat.

Plek met herinneringen
Wethouder Wonen Bart-Jan Harmsen is tevreden met de ontwikkeling: „In Vroomshoop is veel behoefte aan nieuwe woningen”, aldus Harmsen. „De Sleutel is voor veel mensen een plek met herinneringen en gelukkig kunnen we het gebouw met deze nieuwe invulling behouden.”

Ook Ard Pierik en Darinka Dieperink van Bijont zijn content met het nieuwe plan. „Een locatie als deze vraagt om maatwerk en dat is elke keer weer een puzzel. We zijn erg trots op het plan dat er nu ligt”, aldus Pierik.

Voordat er gebouwd kan worden moet eerst het bestemmingsplan gewijzigd worden. De werkzaamheden zullen naar verwachting begin 2022 starten.